Şehirde tabela bile olmayan bir restoran düşünün. İçeri girebilmek için parfümden, hatta yumuşatıcıdan bile uzak durmanız gerekiyor. İşte toplumsal medya kullanıcısı @ozkenanturizm’in gittiği restoran tam olarak bu türlü bir yer! Bu restoran, yemek yemekten çok daha fazlasını vadediyor. Adeta bir seremoniye davet ediliyorsunuz. Nedir pekala onu böylesine özel kılan?
Oldukça mütevazı imajıyla müşterilerini karşılayan yer, Tokyo’nun en gizemli ve seçkin restoranlarından biri!
Öncelikle, bu yerde rezervasyon yok. Yalnızca referans yahut davetiye ile kabul ediliyorsunuz. Kapıdan içeri adım atmadan evvel ise kurallar çok net: Parfüm sıkmayın, yumuşatıcı kullanmayın, sessiz olun.
Bu küçük yerde her akşam yalnızca altı şahsa hizmet veriliyor. Bu da, konukların neredeyse özel bir şov izlediği hissini yaratıyor.
Girişte, şefin etkileyici meslek geçmişi ile karşılaşarak başlıyor tecrübe ve ortamın ciddiyeti çabucak hissediliyor.
Mekan, konuklarına eksiksiz bir kalite sunmayı hedefliyor. Şef, her bir ayrıntısı şahsen düşünüyor; sabah pazardan balıkları tek tek seçiyor, her suşiyi kendi elleriyle hazırlıyor ve iki buçuk saatlik bu ihtimamlı ziyafeti büyük bir ustalıkla sunuyor.
Her bir hareketi adeta bir sanatı yansıtıyor: Şefin suşi hazırlama esnasında kullandığı bıçak hareketleri, çubukları tabakta bekletmemeye dair katı kurallar…
Videonun tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz ??